تحليل آسيب‌هاي دولت به اصلاحات

آرمان: غلامحسین کرباسچی و حزب او از جمله حامیان حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری 92 و 96 بودند و اکنون هم میدان نقدپذیری را خالی نمی‌کنند اما لازم می‌دانند تا این یادآوری را داشته باشند که ناامیدی از روحانی ضربه به جریان اصلاحات است؛ بنابراین باید او را یاری داد. از سوی دیگر کرباسچی شهردار اسبق تهران است که به‌خوبی با فراز و فرودهای این نهاد آشناست. بنابراین چندان از انتخاب نجفی به عنوان شهردار حمایت نمی‌کند و می‌گوید که کاش محسن هاشمی بر این کرسی تکیه می‌زد.
حاصل جمع‌بندی
زمانی که پرسشگر به این موضوع اشاره داشت که در این چند وقت، بسیاری از حامیان آقای روحانی از ایشان ناامید شدند، مساله زنان، بحث اقتصاد، مساله حصر و... همه و همه باعث شد تا یک نارضایتی و ناامیدی در میان مردم ایجاد شود و سوال کرد «با توجه به اینکه اصلاح‌طلبان مهم‌ترین حامی و پایگاه رأی آقای روحانی بوده و هستند، این ناامیدی‌ها به اعتبار جریان اصلاحات ضربه وارد نمی‌کند»، کرباسچی به رویداد 24 گفت: بله موافقم، این به اعتبار جریان اصلاحات ضربه زننده است. اصلاح‌طلبان باید تبلیغات کنند، صحبت کنند، حقایق را بگویند و تفاسیر درستی را داشته باشند. اصلاح‌‌طلبان خود را در معرض آزمایش مردم قرار داده‌اند و آقای روحانی هم حاصل نظر و جمع‌بندی جریان اصلاحات هستند. حتما عملکرد آقای روحانی، شهرداری و مجلس متوجه جریان اصلاحات است و نیاز است که اصلاح‌طلبان حتما در صحنه حضور داشته باشند و انتقاداتشان را به صورت منصفانه مطرح کنند و نگذارند که همه نقدها را طرف مقابل بگوید. وی در عین حال تاکید کرد: اعتراض اخیر دختران را بیشتر یک نوع لجبازی می‌بینم، لجبازی با کسانی که کشور را اداره می‌کنند و انعکاس نارضایتی‌های دیگری است که در مسائل اقتصادی و سیاسی و فرهنگی وجود دارد. بالاخره حجاب یک قانون در کشور ماست و این روش، روش اعتراض صحیحی نیست. دبیرکل حزب کارگزاران در عین حال اظهار داشت: در کشور ما فرایند رفراندوم به این سادگی‌ها نیست. رأی مجلس، اجازه رهبری و... همه و همه یک فرایند طولانی دارد. من برداشتم این است در برخی از مسائل اجرایی و قانونی داخلی کشور، مانند برجام می‌شد مثلا به رأی و نظر مردم مراجعه کرد. اینکه بگوییم همه کارها به خاطر «نگذاشتن» است، شاید واقعی نباشد. اما اینکه برخی از کارها را جو تبلیغاتی و... اجازه نداده باشند، بله درست است. وی افزود: بخشی از این ناتوانی‌ها هم البته به وزرا برمی‌گردد. اگر بخواهم تعبیر محترمانه‌ای را در خصوص وزرا به کار ببرم این است که وزرای ما یک مقدار خسته‌اند و حوصله تمام عیار برای پیش بردن کارها ندارند. بالاخره یک وزیر باید یک بخشی از بار مسئولیت را به دوش بکشد و بخشی از این بار، ایجاد هماهنگی میان دولت و نهادهای دیگر است.
گشایش؟


کرباسچی درباره موضوع حصر توضیح داد: می‌دانیم که موضوع همچنان پا برجاست. البته گشایش‌هایی صورت گرفته و برخی از دوستان دیدارهایی را انجام داده‌اند، اما اطلاعات بیشتری ندارم. امیدوارم هرچه سریع‌تر همه مشکلات کشور خصوصا این موضوع حل‌وفصل شود. وی در بخش دیگری تاکید کرد: انتقاداتی به عملکرد مجلس شورای اسلامی وارد است، به نظرم مجموعه لیست امید باید در جامعه حضور و نمود بیشتری داشته باشد. خوب است که نمایندگان در مراسم عزا، جشن‌ها و غیره شرکت می‌کنند اما انتظارات مردم چیزی فراتر از این مسائل است. تهران 30 نماینده مجلس دارد، اگر هر کدام از آن‌ها بیایند و در 20 منطقه تهران در مناطق حضور فعال داشته باشند، می‌توانند مشکلات مناطق را بررسی و حل و فصل کنند. کرباسچی درباره شهرداری تهران که بعد از 12سال تیم اصلاح‌طلب بر آن حاکم شد، تصریح کرد: آقای نجفی فرد باشخصیت و با توانایی‌های بالا هستند و در حد معاونت رئیس‌جمهوری و وزارت فعالیت داشته‌اند. اما با توجه به سن و سال ایشان و با توجه به مشکلات باقی مانده از دوره قبلی در شهرداری تهران، من عقیده نداشتم که در این مقطع بخواهند در این جایگاه قرار بگیرند. من عقیده داشتم که اگر آقای محسن هاشمی این مسئولیت را می‌پذیرفتند بهتر بود، هم جوان‌تر هستند و هم سابقه خوبی در متروی تهران دارند. اما به هر صورت ایشان انتخاب شدند. دبیرکل کارگزاران درباره تحرکات اخیر احمدی‌نژاد هم گفت: ایشان فکر می‌کند که باید در صحنه سیاسی کشور حضور داشته باشد و یک جریانی را به راه بیندازد. خب یک زمان در جریان راست حضور داشت و همراه آنان بود، اما به خاطر برخی از تحرکاتش این جریان از او جدا شد. اگر داستان را ساده نگاه کنیم، احمدی‌نژاد احساس می‌کند که حرف‌های تند زدن ممکن است توجه مردم را جلب کند و او را در صحنه سیاسی کشور نگاه دارد. حضور احمدی‌نژاد در مجمع هم به دلیل همان ملاحظات است و اینکه آن زمانی که برای حضور در مجمع انتخاب شدند تا این اندازه چنین رفتارهایی را از خود نشان نداده بودند.